Uncategorized
Φτερούγες μαριναρισμένες
Υλικά
Μερίδες: 6
24 φτερούγες κοτόπουλου
Για τη σάλτσα – μαρινάδα
4 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα με μέλι, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, με το σύρμα, όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Απλώνουμε τις φτερούγες μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μια στρώση.
Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Αποσύρουμε από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα.
Αδειάζουμε, όση σάλτσα έμεινε στο ταψί, σε μπολ και συνοδεύουμε τις φτερούγες κοτόπουλου.
ΠΗΓΗ : https://www.gastronomos.gr/syntagh/fteroyges-kotopoyloy-me-moystarda-me-meli/52837/